Produkt spożywczy
FASOLKA CZARNA 400g, BIO PLANET
Ekologiczna fasolka czarna to roślina strączkowa posiadając lekko słodki smak. Fasola czarna to doskonałe źródło błonnika i białka roślinnego. Świetnie sprawdza się w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
Składniki Fasolka Czarna Bio Planet:
fasolka czarna* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób przygotowania Fasolka Czarna Bio Planet:
Fasolę namoczoną przez co najmniej 12 godzin, a następnie przepłukaną należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę powinno się posolić dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA Fasolka Czarna Bio Planet W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SOJĘ.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
Bio Planet S.A.
Fabryczna 9B
05-084 Leszno k. Warszawy, Polska