Produkt spożywczy
FASOLKA CZERWONA KIDNEY 400g, BIO PLANET
Ekologiczną fasolę Kidney (nerkowatą) zalicza się do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Fasolka jest świetnym źródłem błonnika i białka roślinnego. Poleca się do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Składniki Fasolka czerwona kidney Bio Planet:
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób przygotowania Fasolka czerwona kidney Bio Planet:
Fasolę namoczoną przez co najmniej 12 godzin, a następnie przepłukaną należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę powinno się posolić dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA Fasolka czerwona kidney Bio Planet W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SOJĘ.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Bio Planet