Produkt spożywczy
FASOLKA BIAŁA JAŚ 400g, BIO PLANET
Ekologiczna fasolka biała Jaś znana jest przede wszystkim jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Świetnie nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest bardzo dobrym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Składniki Fasolka Biała Jaś Bio Planet:
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania Fasolka Biała Jaś Bio Planet:
Fasolę namoczoną przez co najmniej 12 godzin, a następnie przepłukaną należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę powinno się posolić dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA Fasolka Biała Jaś Bio Planet W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SOJĘ.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
Bio Planet S.A.
Fabryczna 9B
05-084 Leszno k. Warszawy, Polska