Produkt spożywczy
CZEKOLADA GORZKA Z ZIARNAMI KAKAO b/c 75g TORRAS
Składniki Czekolady gorzkiej z kakao Torras:
substancja słodząca (maltitol 42%), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, ziarna kakaowca (6%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat (wanilia).
Masa kakaowa min. 54%.
Sposób spożycia Czekolady gorzkiej z kakao Torras:
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 1911 kJ/463 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: < 0,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 42 g
Błonnik: 10 g
Białko: 6 g
Sól: 0,07 g
1WW = 22 g, 1WBT = 32 g wg SGGW
Informacja o alergenach:
Produkt zawiera soję oraz może zawierać śladowe ilości orzechów i mleka.
Kraj produkcji:
Hiszpania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Torras