Produkt spożywczy
CZEKOLADA GORZKA Z MANGO b/c 75g TORRAS
Czekolada gorzka (49 % kakao) z mango to idealna przekąska dla osób ograniczających w diecie cukier. Wysoka zawartość kakao sprawia, że jest doskonałym źródłem magnezu, potasu i żelaza. Do jej produkcji użyto tylko naturalnych składników.
Składniki Czekolady gorzkiej z mango Torras:
substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, liofilizowane mango (3 %), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat mango, naturalny aromat waniliowy.
Sposób spożycia Czekolady gorzkiej z mango Torras:
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1840 kJ/447 kcal
Tłuszcz: 31,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 1,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 44 g
Błonnik: 10 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,075 g
1WW = 21 g, 1WBT = 32 g wg SGGW
Informacja o alergenach:
Produkt zawiera soję oraz może zawierać śladowe ilości orzechów i mleka.
Kraj produkcji:
Hiszpania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Torras