Produkt spożywczy
KASZA KUKURYDZIANA 500g BJOS
produkt bezglutenowy
Kaszka kukurydziana w związku z tym, że posiada właściwości bardzo podobne do kaszy manny (a nawet znajdziemy w niej mniej błonnika), podobnie do niej jest zalecana w dietach ubogoresztkowej oraz lekkostrawnej. Kaszka kukurydziana nie zawiera glutenu i dosyć rzadko uczula, jest szczególnie polecana małym dzieciom oraz alergikom. Z uwagi na to, że wyróżnia ją nieco wyższa niż w przypadku innych kasz ilość węglowodanów, będzie też dobrym posiłkiem, w sytuacji, gdy zabraknie nam energii.
Składniki Kasza kukurydziana Bjos:
kaszka kukurydziana
Zastosowanie Kasza kukurydziana Bjos:
Kaszka kukurydziana Bjos może być przygotowywana na wiele sposobów. Można ją np. rozgotować na kleistą masę, rozsmarować na blasze i pozostawić do zastygnięcia, a następnie kroić i zapiekać lub smażyć. Kaszkę można połączyć z masłem, jarzynami, wędliną czy serem i podawać jako dodatek do innych potraw.
W przypadku gotowania na sypko dolewa się wodę w stosunku 1:1. Kaszę należy gotować na małym ogniu, powoli, mieszając od czasu do czasu, należy uważać aby się nie przypaliła.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1553 kJ (371 kcal)
Białko: 8,8 g
Węglowodany: 79,6 g
Tłuszcz: 2,0 g
Produkt bezglutenowy,
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywać w suchym miejscu
Masa netto: 500g
Producent:
Bjos