Produkt spożywczy
SYROP "ZŁOTE MLEKO" 250ml, A TO DOBRE
Syrop z soku z kurkumy i imbiru z przyprawami, pasteryzowany. Produkt gotowy do spożycia bezpośrednio, a także po rozcieńczeniu.
Najlepiej odmierzyć 1 łyżeczkę syropu, a następnie zalać 200-250ml ciepłego mleka, napoju roślinnego, wody lub herbaty. Dobrze wymieszać. Można spożywać na ciepło, ponieważ wtedy napój ma silny aromat i przyjemny smak. Nie wolno zagotowywać.
Inspiracją do stworzenia syropu "Złote mleko" jest ajurwedyjski napój na odporność wywodzącym się z tradycyjnej medycyny indyjskiej, który stosowany jest ze względu na silne właściwości rozgrzewające i przeciwbólowe. Jest pomocny w walce z przeziębieniem, łagodzi kaszel i gorączkę. Posiada właściwości antybakteryjne, podnosi odporność i pomaga zwalczać infekcje.
Nie zawiera mleka.
Składniki Syropu "Złote mleko" A to dobre:
cukier, sok z kurkumy z cytryną 29%, sok z imbiru z cytryną 29%, woda, przyprawy 1% (cynamon, pieprz cayenne, kardamon)
Wartości odżywcze Syropu "Złote mleko" A to dobre w 100 ml:
wartość energetyczna: 679kJ/160kcal
• tłuszcz: 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
• węglowodany: 39g
w tym cukry: 38g
• błonnik: <0,5g
• białko: <0,5g
• sól: <0,04g
Opakowanie:
butelka 250 ml
Producent:
A to dobre
Bioone sp. z o.o.
Trybuny ludów 85
30-660 Kraków