Produkt spożywczy
SKROBIA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA 500 G, BEZGLUTEN
Składniki Skrobia kukurydziana Bezgluten:
skrobia kukurydziana
Produkt posiada przede wszystkim właściwości zagęszczające.
Dlatego można stosować ją często do zagęszczenia rozmaitych sosów – pomidorowych, paprykowych, na bazie śmietany, grzybowych, pieczeniowych i tak dalej.
Sposób zagęszczania sosu:
wystarczy 1 lub 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozmieszać z odrobiną wody, kolejno dodać do tego kilka łyżek przygotowywanego sosu, znów rozmieszać i na koniec całość wlać do garnka z potrawą. Sos dzięki temu uzyska odpowiednią konsystencję i piękny, lśniący wygląd.
Ponadto skrobia kukurydziana bezglutenowa to świetny dodatek do wypieków, ponieważ nadaje ciastom odpowiednią teksturę i jednocześnie zwiększa wilgotność wypieku. Dzięki tej skrobi można przyrządzić przepyszne ciasteczka, biszkopty, placki, naleśniki i dużo więcej.
Skrobia kukurydziana wykorzystywana jest nie tylko w kuchni. Sprawdza się również jako odplamiacz, a także przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
Skrobia kukurydziana bezglutenowa produkowana jest z wysokiej jakości składników, czyli białych pręcików kukurydzy. To produkt o postaci białego proszku, białej barwie i neutralnym zapachu. Wyglądem przypomina mąkę, ale posiada nieco inne właściwości. Skrobia kukurydziana Bezgluten to prawdziwe źródło węglowodanów. W jej składzie można znaleźć też niewielkie ilości błonnika pokarmowego, a także składników mineralnych i witamin. Jest to produkt w pełni bezpieczny dla osób, borykających się z problemem celiakii i przebywającymi na diecie bezglutenowej.
Wartość odżywcza Skrobia kukurydziana Bezgluten w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1505 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 88 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,03 g
Masa netto:
500 g
Producent:
Bezgluten