Produkt spożywczy
KETO CZEKOLADA Z OLEJEM MCT BEZ DODATKU CUKRU BIO COCOA
Składniki:
nieprażone ziarno kakao*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, sproszkowany olej MCT* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*. Zawartość masy kakaowej minimum 60 %
Zawiera substancję słodzącą erytrytol. Zawiera naturalnie występujące cukry.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-09
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2157 kJ/521 kcal
Tłuszcz: 47 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32 g
Węglowodany: 32 g
- w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 12 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,11 g
Masa netto: 40 g
Producent:
Surovital
M. Rendak K. Szwed s.c.
ul. Św. U. Ledóchowskiej 5/18
02-972 Warszawa