Opis

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, dekstroza, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, błonnik pokarmowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; aromat bananowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu /ciasto w proszku/:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1613 kJ/ 385 kcal
Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1g
Węglowodany: 54 g w tym cukry: 25 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,70 g
Masa netto: 300 g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Przechowywać w suchym i chlodnym miejscu.
Sposób przyrządzenia
Przygotować: 1 szklanka cukru, ½ szklanki oleju, 2 jajka, 2 duże banany, Cukier puder do posypki gotowego
Sposób przygotowania: Do naczynia włożyć drobno pokrojone banany i cukier, dokładnie wymieszać na jednolita masę. Następnie dodać kolejno składnik: jajka, olej i mąkę /z kartonika/. Wszystko dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Wlać do wcześniej przygotowanej blaszki o wymiarach 11x34 cm. Wsadzić do nagrzanego piekarnika, piec około 40-50 minut w temperaturze 180°C.