Koncentrat ciasta biszkoptowego

Array
7,80 zł
Rabat
Produkt nie zawiera: glutenu, mleka, jajek, czekolady, soi. Idealnie nadaje się do wypieku domowych ciast bezglutenowych.
Opis

Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1518 kJ / 358 kcal

- tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

- węglowodany: 88 g w tym cukry: 11 g

- białko: 0,3 g

- sól: 0,218 g

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Sposób przygotowania:

BABKA BEZGLUTENOWA

Składniki: 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego, 120 g cukru, 80-100 g oleju, 200 g koncentratu biszkoptowego bezglutenowego, 1 cukier waniliowy, 4 jajka.

Wykonanie: Białka ubić z cukrem na sztywna piane, dodać kolejno żółtka, olej, koncentrat ciasta biszkoptowego z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wszystko delikatnie i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180 °C przez 45-50 minut.

BISZKOPT BEZGLUTENOWY

Składniki: 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego, 60 g cukru, 200 g koncentratu biszkoptowego bezglutenowego, 5 jajek

Wykonanie: Białka ubić z cukrem na sztywna piane, dodać kolejno żółtka, koncentrat ciasta biszkoptowego z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać na jednolita masę. Ciasto przełożyc do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180 °C przez 45-50 minut.

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Bestsellery

Nowości