Ciasto pierogowo-makaronowo- naleśnikowe

E-mail

6,30 zł
Rabat
Produkt nie zawiera: glutenu, mleka, jajek, czekolady, soi

Za ten produkt otrzymasz 6 pkt.
Opis

bez glutenu bez mleka bez jaj bez czekolady bez glutenu

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1509 kJ / 356 kcal

Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 82 g w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1 g

Sól: 1,3 g

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Sposób przygotowania: PIEROGI

Składniki: 0,5 kg ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Bestsellery

Nowości