Koncentrat mąki wieloziarnistej 0,5kg

Array
8,30 zł
Rabat
Produkt nie zawiera: glutenu, mleka, soi
Opis

Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, len /11,8%/, glukoza, płatki gryczane /4,5 %/, zarodki kukurydziane /1,8%/, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: weglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1613 kJ / 380 kcal

- tłuszcz: 5,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

- węglowodany: 77 g w tym cukry: 6 g

- białko: 3 g

- sól: 0,12 g

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Produkt do samodzielnego przygotowania.

Sposób przygotowania: Składniki: 500 g Koncentrat mąki wieloziarnistej. Produkt bezglutenowy, 0,5 łyżeczki soli (5 g ), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 500 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g)

Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąć go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Bestsellery

Nowości