Koncentrat ciasta chlebowego 1kg

Array
14,40 zł
Rabat
Produkt nie zawiera: glutenu, mleka, jajek, czekolady, soi
Opis

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1547 kJ / 365 kcal

- tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g

- węglowodany: 85 g w tym cukry: 5,8 g

- białko: 0,6 g - sól: 0,11 g

Masa netto: 1000 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Przykładowe zastosowanie

Koncentrat do wyrabiania i formowania kęsów o konsystencji tradycyjnego pieczywa np: pizza

Składniki: 500 g Koncentrat ciasta chlebowego. Produkt bezglutenowy, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku,450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g)

Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Bestsellery

Nowości