Ciasto Murzynek

Array
8,50 zł
Rabat
Produkt nie zawiera: glutenu, skrobi pszennej, mleka, czekolady i soi
Opis

bez glutenu bez skrobi pszennej bez mleka bez czekolady bez glutenu

Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%), dekstroza, błonnik pokarmowy, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu /po upieczeniu/:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1715 kJ / 410 kcal

Tłuszcz: 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,52 g

Węglowodany: 44 g w tym cukry: 25 g

Błonnik : 2,9 g

Białko: 5,7g

Sól: 0,55 g

Masa netto: 290 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Produkt nie zawiera skrobi pszennej!!! Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Do przyrządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

Do ciasta:

- 220 g oleju (szklanka),

- 6 jajek,

- 6 łyżek wody,

- 230 g cukru (szklanka)

- Cukier puder do posypki gotowego ciasta.

Sposób przygotowania: Białka ze szczypta soli ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, mąkę oraz ubita piane. Składniki dokładnie wymieszać na wolnych obrotach lub ręcznie. Można dodać rodzynki i orzechy drobno pokrojone. Ciasto wylać na wcześniej przygotowana blaszkę o wymiarach 11x34 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 40-50 minut w temperaturze 180° C.

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Bestsellery

Nowości