Ciasto Bananowiec

Array
8,00 zł
Rabat
Produkt nie zawiera: glutenu, skrobi pszennej, mleka, czekolady, soi
Opis

bez glutenu bez skrobi pszennej bez mleka bez czekolady bez glutenu

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, dekstroza, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, błonnik pokarmowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; aromat bananowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu /ciasto w proszku/:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1613 kJ/ 385 kcal

Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1g

Węglowodany: 54 g w tym cukry: 25 g

Błonnik: 3,2 g

Białko: 2,7 g

Sól: 0,70 g

Masa netto: 300 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Przechowywać w suchym i chlodnym miejscu.

Sposób przyrządzenia

Przygotować: 1 szklanka cukru, ½ szklanki oleju, 2 jajka, 2 duże banany, Cukier puder do posypki gotowego

Sposób przygotowania: Do naczynia włożyć drobno pokrojone banany i cukier, dokładnie wymieszać na jednolita masę. Następnie dodać kolejno składnik: jajka, olej i mąkę /z kartonika/. Wszystko dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Wlać do wcześniej przygotowanej blaszki o wymiarach 11x34 cm. Wsadzić do nagrzanego piekarnika, piec około 40-50 minut w temperaturze 180°C.

 

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Bestsellery

Nowości